Historien om Huldras Hus, Sjefshuldra og Hustrellen


Sjefshuldra Anette fant sin Hustrell Petter strandet på Nøtterøens kyst… Flere vintre og somre, strabasiøse ferder og romantiske eventyr etter, har de endt opp på Huldras Hus – det lille, personlige gjestetunet ved Ramsåsen, på grensen mellom Skien og Porsgrunn.
”Vi vet det er mange der ute som verdsetter ”det gode liv”. Det kan være så mangt. For oss handler det om at ”bra gjort er bedre enn godt sagt”. Det handler om å gjøre det du drømmer om og ønsker. Ikke bare drømme og ønske…”

De fant denne lille perlen i skogen høsten 2008. I januar 2009 gikk de på med krum nakke, fulle av pågangsmot og motivasjon! Anette skulle vie all sin tid til prosjektet og avsluttet derfor alle andre verv og arbeidsoppgaver. Her skulle det planlegges, tegnes, søkes. Det skulle rives, skrapes, bæres, pusses, males. Mer planlegging! Mer organisering! Avtaler skulle inngås, bestillinger gjøres og gode tilbud ikke gås glipp av!

Høsten 2009 valgte de å ta fatt på utomhusområdet. Tunet og hagen hadde et godt utgangspunkt. For å skape et mer intimt tun og en mer frodig og tydelig hage valgte de å gi området et skikkelig løft. Så – med noen få egne tanker, men flest fantastiske bidrag fra deres kjære ”hoffgartner” LARK Ingerid Heggelund, og mange timer med spade, trillebår og rå muskelkraft, har de lagt grunnlaget for et nydelig, lite amfi rundt stabburet. De har forberedt blomsterbed som skal etableres og gro til i løpet av våren og somrene som kommer. Starten på en roseportal vokser sakte, men sikkert frem. Et par stier gjennom hagen er etablert, og en gapahuk skaper rammen for en god samling rundt et sprakende bål. Badeområdet med utendørs boblebad og planlagt badstue er rammet inn av et rododendron-bed. Frukttrær og bærbusker kommer til å danne en lun vegg rundt deler av stien.

Nesten to år skulle det ta fra ide til realisering. To år med mye kreativt tankearbeid, harde, lange arbeidsdager, ingen ferie, dårlig samvittighet overfor alt og alle som har gått for ”lut og kaldt vann”, tårer, krangler og motløshet. Men også mange gleder og mye lærdom! Gleden over å finne gode leverandører som har vært villige til å strekke seg litt lenger. Gode venner som tålmodig har hørt om planer, tapetvalg, fargevalg, interiør og andre ”svært viktige” valg, eller som har kommet med gode innspill. Familie som har bidratt med snekkerarbeid, flislegging, teppelegging og barnevakt – eller rett og slett moralsk støtte!

Endelig kan Sjefshuldra og Hustrellen ønske velkommen til Huldras Hus! De håper noe av gleden og ønsket om en god opplevelse her vil smitte over på sine gjester!